دکتر
سید ضیاءالدین مظهری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مصرف
ویتامین های گروه B در کاهش عصبانیت و خستگی مفید است. مصرف ویتامین های
گروه B در افزایش یادگیری نیز مؤثر است.
گنجاندن
مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B در تغذیه روزمره در کاهش عصبانیت،
پیشگیری و درمان افسردگی و خستگی مفید است. جگر، گوشت گوساله، ماهی، مرغ،
تخمه آفتابگردان، تخمه کدو، جوانه گندم، حبوبات، غلات، شیر و لبنیات، گوجه
فرنگی، کاهو، هویج، قارچ، انواع میوه و دانه ها و مغزهای روغنی از منابع
غنی ویتامین های B هستند.
وجود
۱۶ ماده معدنی ضروری در رژیم غذایی روزمره از اهمیت زیادی برخوردار است.
اما مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، روی و سلنیوم نقش مهم تری را بر
عهده دارند. وجود مواد معدنی در غذاها موجب افزایش توان یادگیری، تقویت
نیروی دفاعی و سرعت بخشیدن به روند رشد است. گردو، ماهی، مرغ، جگر، گوشت،
گندم جوانه زده و محصولات تهیه شده از آردهای سبوسدار حاوی این مواد معدنی
هستند.
به
دانش آموزان و داوطلبان کنکور توصیه می شود مصرف همبرگر، سوسیس، کالباس،
کله پاچه و مواد غذایی حاوی چربی های اشباع شده دارای فرم ترانس را کاهش
دهند.
وی
در پایان گفت: استفاده از غذاهای حاوی امگا ۳- نظیر ماهی، روغنهای سویا،
کنجد، تخم کتان یا بذرک و گردو در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است.