درباره سینوزیت بیشتر بدانید

    درباره سینوزیت بیشتر بدانید
سینوزیت چیست؟سینوس‌ها حفراتی پر از هوا هستند که در درون استخوان‌های جمجمه‌ شما قرار دارند و از طریق مجراهایی به به حفرات بینی باز می‌شوند.
معنی ساده سینوزیت این است که پوشش درونی سینوس‌های شما عفونی یا ملتهب شده‌اند.

متخصصان معمولاً سینوزیت را به سه دسته تقسیم می کنند: 

• سینوزیت حاد که 3 هفته یا کمتر به طول می‌انجامد. 
• سینوزیت مزمن که معمولاً 3 تا 8 هفته طول می کشد، اما ممکن است برای ماه ها یا حتی سال ها ادامه یابد. 
•سینوزیت راجعه که چندین حمله حاد در طول یک سال را شامل می شود.
در بیشتر موارد سینوزیت حاد با یک سرماخوردگی شروع می شود که عامل آن یک ویروس است. این سرماخوردگی های ویروسی علائم سینوزیت را به وجود نمی آورند، اما حتماً سینوس ها را ملتهب می کنند. در شرایط معمول هم سرماخوردگی و هم التهاب سینوس‌هاً در مدت دو هفته بدون درمان بهبود پیدا می کنند.

اما ممکن است در زمینه التهاب ویروسی سینوس، یک عفونت باکتریایی به بیماری اولیه اضافه شود و یک سینوزیت حاد چرکی بوجود آید.

علائم سینوزیت حاد از جمله شامل سردرد، درد در پیشانی یا استخوان گونه،درد در دندان یا فک،تورم پلک،گوش‌درد یا گردن‌درد می شود. بسیاری از مبتلایان تب،گرفتگی یا ابریزش بینی، عطسه،سرفه و گلودرد نیز دارند. 

تعیین علت سینوزیت مزمن، دشوار است. برخی پژوهشگران فکر می کنند که این یک بیماری عفونی است، اما سایرین در این مورد مطمئن نیستند. 

سینوزیت مزمن، یک بیماری التهابی است که اغلب در مبتلایان به آسم بروز می کند. اگر شما مبتلا به آسم هستید، ممکن است سینوزیت مزمنی داشته باشید که در مواردی وخامت می یابد، اگر نسبت به موارد آلرژی زای موجود در هوا از قبیل گرد و غبار، قارچ و گرده حساسیت دارید که التهاب بینی ناشی از آلرژی را سبب می شوند، ممکن است مبتلا به سینوزیت مزمن بشوید. 

پاسخ ایمنی به مواد خارجی موجود در قارچ ها می تواند سبب حداقل برخی از موارد سینوزیت مزمن باشد. به علاوه، کسانی که به قارچ، حساسیت دارند، ممکن است به علت آلرژی به قارچ به سینوزیت مبتلا شوند. اگر در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن هستید، هوای مرطوب، به ویژه آب و هوای مناطق شمالی یا آلوده کننده های موجود در هوا و ساختمان ها می تواند شما را به این بیماری مبتلا کند. 

از آنجا که به دلیل ابتلا به بیمار ی هایی مثل سرماخوردگی، بینی شما می تواند دچار گرفتگی و احتقان شود، ممکن است احتقان ساده بینی را با سینوزیت اشتباه بگیرید، اما سرماخوردگی معمولا در حدود 7 تا 14روز طول می کشد و سپس بدون درمان، خوب می شود. سینوزیت مزمن اغلب بیشتر طول می کشد و علائم آن به طور مشخص بیشتر از یک سرماخوردگی ساده هستند. 

پزشک با گوش دادن به شرح حال شما، انجام معاینه بالینی، درخواست رادیوگرافی و در صورت لزوم MRI یا سی تی اسکن می تواند سینوزیت را تشیخص بدهد.

عفونت‌های باکتریایی سینوس‌ها را باید با آنتی‌بیوتیک درمان کرد، در حالی که در مورد عفونت‌های ویروسی باید صبر کرد تا دوره بیماری طی شود. استفاده کوتاه‌مدت از داروهای ضداحتقان که برای رفع گرفتگی و آبریزش بینی بدون نسخه در داروخانه‌ها به فروش می رسند، به تخفیف علائم کمک می‌کند.

سینوزیت یک بیماری التهابی مزمن است که در ناحیه مخاط ‌سینوس اطراف بینی ایجاد می‌شود. این عارضه اغلب به دلیل بیماری‌های ویروسی ایجاد می‌شود و البته بیماری‌های میکروبی و آلرژی‌ها نیز بر آن موثر است.
دکتر امیر آب‌آ‌ب‌زاده اظهار کرد: سرماخوردگی،‌ از علت‌های شایع سینوزیت است. اغلب سینوزیت با علایم آب‌ریزش بینی، ترشحات بینی و حلق، درد در ناحیه صورت و گونه و اطراف بینی، سرفه‌های تحریکی و کاهش بویایی بروز می‌کند.
وی افزود: این علایم شبیه بیماری‌های تنفسی است و به هر حال، هر بیماری تنفسی فوقانی که بیش از ۷ تا ۱۰ روز طول بکشد، مشکوک به سینوزیت حاد است که اگر همراه با تب، سردرد، ترشحات چرکی بینی، تورم اطراف چشم باشد مشکوک به سینوزیت باکتریال است.
آب‌آ‌ب‌زاده عنوان کرد: اگر سینوزیت، باکتریال باشد باید مدت ۲ تا ۳ هفته آنتی‌بیوتیک مصرف شود. دوره درمان نیز باید کامل گذرانده شده و شستشوی بینی و سینوس‌ها نیز همزمان با مصرف دارو باید انجام شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت:‌ در صورتی که سینوزیت آلرژی باشد همواره با شستشوی بینی باید از آنتی هیستامین‌ها نیز استفاده شود. اساس درمان، تخلیه ترشحات و باز شدن راه بینی است.
وی افزود: اگر سینوزیت شدید باشد می‌توان با لیزر سرد، التهاب موضعی بینی را رفع کرد.آب‌آ‌ب‌زاده ادامه داد: برای پیشگیری از سینوزیت باید کیپی‌های بینی را رفع کرد. از تماس با افراد سرماخورده پرهیز کرده و سیگار و قلیان استفاده نشود. همچنین اگر فردی دچار آلرژی است باید آن را درمان کند.
وی تصریح کرد: افرادی که در معرض سینوزیت هستند نباید هوای سرد و خشک را استشمام کنند و می‌توانند در محیط از مرطوب‌کننده‌ها استفاده کنند. بینی نیز باید مکرر توسط سرم نمکی یا آب گرم شسته شود. این افراد باید از استرس مفرط پرهیز کنند و مایعات نیز زیاد استفاده شود.

چگونه احتمال سینوزیت را کاهش دهیم؟
سینوزیت به معنی التهاب و تورم مخاط سینوس‌ها است که ممکن است عامل عفونی یا آلرژیک داشته باشد.  

به گفته متخصصان، هر گونه عاملی که این مجاری را تنگ یا مسدود کند، می‌تواند موجب بروز سینوزیت شود. این عامل معمولا یک سرماخوردگی ساده است اما همانطور که عنوان شد عوامل دیگری چون عفونت، آلرژی، پولیپ و انحراف تیغه بینی نیز می‌توانند در بروز سینوزیت نقش داشته باشند. وقتی مجرای سینوس بسته شد، مخاط متورم می‌شود. سپس ترشحات در داخل سینوس به دام می‌افتند و با کمتر شدن فشار اکسیژن در آن، آسیب مخاط هم شروع شده و آن گاه باکتریها شروع به تکثیر و ایجاد عفونت می‌کنند. هوا و ترشحاتی که در سینوس گیر می‌افتند روی دیواره آن فشار می‌آورند و باعث بروز درد شدید می‌شوند. 

به گزارش مجله تخصصی هلت هاروارد، پزشکان توصیه می‌کنند برای اینکه در هنگام ابتلا به سرماخوردگی و آلرژی به سینوزیت دچار نشوید باید سینوسهای خود را در این مواقع مرتب پاک کنید. اقدامات زیر به شما کمک می‌کند که احتمال بروز سینوزیت را تا حد امکان کاهش دهید. 
- اگر مبتلا به حساسیت هستید از چیزهایی که باعث تحریک شما و شروع حساسیت و علائم آن می‌شود اجتناب کنید. 
- دائم فین کنید و بینی خود را از ترشحات پاکیزه کنید. 
- مقادیر زیادی آب بنوشید تا ترشحات بینی شما رقیق بماند. 
- سه تا چهار نوبت در روز بخور دهید. 
- هنگام خواب سر خود را در وضعیت بالاتر از بدن قرار دهید. 
- از مسافرت‌های هوایی در مواقع ابتلا به سرماخوردگی و حساسیت پرهیز کنید و اگر مجبور به این کار هستید از اسپری‌های ضد احتقان قبل از بلند شدن هواپیما استفاده کنید تا از انسداد سینوس و عدم تخلیه ترشحات آن جلوگیری شود. 
- هوای منزل را مرطوب نگهدارید. 
- از جارو برقی‌هایی که فیلتر کننده هوا دارند، استفاده کنید. 
- از نگهداری حیوانات خانگی پرهیز کنید. 
- سیگار را ترک کنید. 
در پایان نیز توصیه می‌شود که کمپرس گرم برای تسکین درد سینوس‌ها نیز موثر است. 
 

به گزارش ایسنا، در مبتلایان به آلرژی، مخاط بینی و سینوس‌ها متورم شده و در نتیجه این آلرژی باعث انسداد مجاری مرتبط کننده سینوس‌ها به بینی می‌شود.



چگونه از بروز «سینوزیت» پیشگیری کنیم؟

سینوزیت، ورم و التهاب مخاط پوشاننده سینوسهای اطراف بینی در اثر عوامل مختلف است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، در حالت عادی ترشحات داخل سینوسها به درون فضای بینی تخلیه می‌شود و در هنگام ابتلا به سرماخوردگی و حساسیت و یا تحریک توسط آلوده کننده‌های محیطی، سینوسها ملتهب شده و در تخلیه ترشحات خود دچار مشکل می‌شوند. این وضعیت می‌تواند باعث احتقان و سپس عفونت سینوس شود.
در هر حال اگر غشاء مخاطی پوشاننده حفره بینی و سینوسها متورم شوند می‌توانند باعث انسداد در مسیر خروج ترشحات مخاطی شده و در سینوسهایی که ترشحات آنها نتوانند تخلیه شوند، امکان رشد باکتریها و قارچها بیشتر می‌شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی مدگورو، اکثر سرماخوردگی‌ها که عامل آن یکی از ویروسهای ایجاد کننده سرما خوردگی هستند و باعث گرفتگی بینی می‌شوند، بعد از چند روز برطرف می‌شوند اما اگر سینوسها ملتهب شوند علائم دیگری مانند سردرد و یا تورم دردناک صورت ممکن است ایجاد شود. ممکن است از زمان شروع سینوزیت چند روز گذشته باشد که به آن سینوزیت حاد می‌گوییم و یا ممکن است یک مشکل طولانی مدت باشد و بدون درمان هیچوقت بطور کامل برطرف نشود که در این حالت به آن سینوزیت مزمن می‌گوییم. در کشور انگلیس سینوزیت حاد شایع است و در حدود سه نفر در هر هزار نفر را مبتلا می‌کند. سینوزیت مزمن شیوع کمتری دارد و یک نفر از هر هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند.

علامت اصلی سینوزیت دردهای ضربان دار و احساس فشار در صورت است که با خم شدن به جلو بدتر می‌شود. سینوزیت پیشانی باعث درد در بالای ابرو می‌شود و پیشانی در هنگام لمس ممکن است دردناک باشد. سینوزیت فکی باعث درد در فک فوقانی و دندانها و گونه می‌شود و ممکن است با درد دندان اشتباه شود.

عود مجدد گرفتگی بینی بعد از برطرف شدن علائم سرماخوردگی، ترشحات سبزغلیظ یا زرد از بینی، علائم سرماخوردگی که به درمانهای معمولی جواب نمی‌دهد و بوی بد و دائمی در بینی از علائم دیگر بیماری هستند. همچنین سینوزیت می‌تواند باعث تب بالا، ضعف، احساس خستگی، از بین رفتن حس چشایی، بویایی و سرفه‌های خلط ‌دار شود که هنگام شب تشدید می‌شوند.

استنشاق دود سیگار یکی از عوامل مهم در بروز سینوزیت است. هم‌چنین هر عاملی که باعث التهاب و آزردگی مخاطی بینی به مدت طولانی و در نتیجه تورم مخاطی شود، باعث بروز سینوزیت مزمن می‌شود.

سیگار کشیدن و حتی در معرض دود سیگار بودن، مانند کودکانی که والدین سیگاری دارند، فرد را مستعد ابتلا به سینوزیت می‌کند.

برای اینکه در هنگام ابتلا به سرماخوردگی و یا حملات حساسیت به سینوزیت دچار نشوید باید سینوسهای خود را در این مواقع مرتب پاک کنید. همچنین توصیه می‌شود:
- از داروهای ضد احتقان خوراکی و یا قطره یا اسپری ضد احتقان بینی (برای دوره کوتاه) استفاده کنید.
- مرتب بینی خود را از ترشحات پاکیزه کنید.
- مقادیر زیادی آب بنوشید تا ترشحات بینی شما رقیق بماند.
- از مسافرتهای هوایی در مواقع ابتلا به سرماخوردگی و حساسیت پرهیز کنید و اگر مجبور به این کار هستید از اسپریهای ضد احتقان قبل از بلند شدن هواپیما استفاده کنید تا از انسداد سینوس و عدم تخلیه ترشحات آن جلوگیری شود.
- اگر مبتلا به حساسیت هستید از چیزهایی که باعث تحریک شما و شروع حساسیت و علائم آن می‌شود اجتناب کنید و در صورت ابتلا به حساسیت از آنتی هیستامین و اسپری بینی برای کنترل آن استفاده کنید.
- هوای منزل را مرطوب نگهدارید.
- از حیوانات خانگی دوری کنید.
- در صورت داشتن آلرژی، یک دوره درمان ضد آلرژی بصورت تزریقی استفاده شود.
- مصرف سیگار و الکل را قطع کنید.

عامل شیوع سینوزیت چیست؟
کارشناسان علوم پزشکی در بیمارستان بنندن آمریکا در یک مطالعه جدید اعلام کردند که زندگی مدرن امروزی‌ عامل ابتلا به سینوزیت و شیوع این بیماری است.
سینوزیت یک اصطلاح پزشکی مربوط به بروز التهاب در سینوس‌ها است. سینوس‌ها حفرات کوچک و پر شده از هوا در داخل جمجمه هستند. هر سینوس با همان بافت حساس جداری در ارتباط است که داخل بینی را می‌پوشاند.
این جداره مربوط به منبع ترشح دائمی مخاط است که بینی را مرطوب نگه می‌دارد و در نتیجه گرد و غبار،‌ آلاینده‌ها و مواد آلرژی‌زا را به دام می‌اندازد تا نتوانند به درون ریه‌ها نفوذ کنند.
به گزارش روزنامه دیلی میل، دکتر اندرو مردیت متخصص گوش و حلق و بینی در این بیمارستان می‌گوید:‌ متأسفانه تغییرات دائمی در اتمسفر، این سیستم حفاظتی را تحت فشار قرار می‌دهد و در این حالت مسیر‌های بینی نمی‌توانند به درستی کار خود را انجام دهند که این فرآیند در نهایت منجر به بروز سینوزیت می‌شود.

درمان سردرد ناشی از سینوزیت

سردردهای ناشی از سینوس‌ها هنگامی رخ می دهد که سینوس‌ها- حفرات‌های پر از هوای اطراف بینی، چشم‌ها و گونه‌ها- پرخون و ملتهب می‌شوند.
پزشکان به این عارضه سینوزیت می‌گویند.
برای که درد ناشی از التهاب سینوس را کاهش دهید، به این توصیه‌ها عمل کنید:
از یک دستگاه مرطوب‌کننده هوا یا یک اسپری بینی محلول نمکی مطابقه دستور دکتر استفاده کنید، تا به کاهش پرخونی سینوس کمک شود.
اگر مبتلا به آلرژی و آسم مبتلا هستید، از دکترتان بخواهید آنها را تحت کنترل در آورد.
به آرامی سر و گردن‌تان را تحت کشش قرار دهید.
از داروهای بدون نسخه یا با نسخه که مناسب بیماری شما هستند استفاده کنید، مثلا آنتی‌بیوتیک‌‌ها برای عفونت‌های باکتریایی، داروهای کورتونی،‌ آنتی‌هیستامین یا ضداحتقان یا پرخونی برای موارد آلرژی.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد